Serviceingenjör/Servicetekniker, Kylteknik

SRM – Svenska Rotor Maskiner startade 1908 och har bland annat uppfunnit den dubbelroterande ångturbinen, den omskrivna luftförvärmaren, samt utvecklat och industrialiserat skruvkompressorn. I stort sett samtliga skruvkompressorer i världen är baserade på SRM:s teknik. SRM är idag världsledande inom utveckling av skruvkompressorer och skruvpumpar och erbjuder utveckling av kompressorer för gas-, luft- och kylindustri. Idag inriktar vi oss på teknik med stark positiv miljöpåverkan samt energieffektivisering. Dagens fokusområden inkluderar teknik för bränsleceller och biogasapplikationer. Vi samarbetar med internationella partners som tillverkar våra kompressorer och pumpar på licens eller beställer våra speciella produkter för inbyggnad i egna system (OEM).

 

Serviceingenjör Kylteknik

SRM konstruerar komponenter och system för industriell kyla med kunder inom flera områden så som skridskobanor, livsmedels- och processindustrin, värmepumpar, HVAC mm. Vårt fokus är naturliga köldmedier med lågt GWP, huvudsakligen ammoniak och koldioxid.

 

SRM söker nu Serviceingenjörer/Servicetekniker inom området kylteknik.

 

Arbetsuppgifter

  • Utföra och säkerställa installation, idriftsättning, underhåll och serviceåtgärder på anläggningar hos företagets kunder. På sedvanligt sätt hanterar du tekniska frågor och planlägger servicebehov tillsammans med övriga teamet.
  • Du är en del av serviceteamet och därigenom även en av kontaktpunkterna för våra nyckelkunder och partners vid serviceärenden och felsökning.
  • Du ges möjligheter att stötta säljorganisationen samt SRM:s partners vid tekniska frågeställningar och i förekommande fall besvara frågor från våra kunder.
  • Proaktivt och inom ramen för dina servicebesök, identifierar och rapporterar du utvecklingsmöjligheter och föreslår eventuella förebyggande serviceinsatser för våra kunder och partners, allt i syfte att erhålla högsta möjliga tillgänglighet hos kundernas installationer.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av tekniskt servicearbete inom kylteknik. Som person är du självgående och har en proaktiv läggning. Du har god förmåga att strukturera, effektivisera och planera ditt arbete och har ett kundorienterat och socialt förhållningssätt. Du bör ha erfarenhet av industriell kyla, gärna vana vid naturliga köldmedier t.ex. ammoniak. Kunskaper/erfarenhet av koldioxid är meriterande.

 

Kompetens/Erfarenhet

  • Certifierad behörighet (Kat.1)
  • VVS- och fastighetsprogrammet eller annan jämförbar relevant utbildning
  • Kunskaper inom styr, regler och el. El-behörighet är meriterande
  • Vana att arbeta självständigt med dagliga kundkontakter
  • Du talar och skriver svenska obehindrat, goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
  • B-körkort. Resor utom Sverige kan förekomma.

 

Kontaktperson

Intresserad av tjänsten och vill veta mer om oss som företag?

Kontakta Nils Blomster, Affärsområdeschef, Service & After Sales,

nils.blomster@rotor.se  eller telefon 070-517 10 29.

 

Intervju och urval sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Välkommen!